zbor_gradana_tzf.jpgVijeće Gradske četvrti Donji grad sazvao je Mjesni zbor građana Gradske četvrti Donji Grad, koji će se održati 20. lipnja s početkom u 18 sati, u velikoj dvorani Češke besede (Šubićeva 20, Zagreb).

Prije tri mjeseca iščupana je magnolija na Trgu žrtava fašizma, a od onda do danas okoliš Meštrovićevog paviljona potpuno je ogoljen i opustošen, usprkos volji građana i usprkos brojnim apelima struke. Paviljon se i dalje „obnavlja“ mimo procedure, propisa, javne i stručne rasprave i bez valjanih dozvola. Iako je devastacija Trga žrtava fašizma sada nepovratna, možemo i moramo spasiti Krešimirac i drvored u ulici Franje Račkog, koji su također dio tzv. Pješačkog centra izvrsnosti i koje vjerojatno čeka slična sudbina kao i Trg žrtava fašizma.

DNEVNI RED:
1. Rasprava o projektu Pješački centar izvrsnosti na potezu od Branimirove tržnice preko Trga žrtava fašizma do Trga hrvatskih velikana i donošenje zaključka.

Na Mjesni zbor pozvani su predstavnici nadležnih gradskih ureda i zavoda. Pozivaju se građani s prebivalištem na području Gradske četvrti Donji grad da se odazovu. Sva zainteresirana javnost je također dobrodošla jer se radi o temi od šireg interesa s tim da pravo glasanja o zaključku rasprave imaju samo građani s prebivalištem na području Gradske četvrti Donji grad.

ŠTO JE ZBOR GRAĐANA?
Zbor građana je skup na kojem građani mogu raspravljati i donositi odluke vezane uz temu Zbora. Zaključci koji se izglasaju na Zboru obvezujući su za Vijeće Gradske četvrti koje je Zbor sazvalo. Zbor građana je skup na kojem predstavnici vlasti trebaju odgovarati na pitanja i poslušati što im poručujemo.

ZAŠTO DOĆI NA ZBOR GRAĐANA?
Zato što na Zboru građani predlažu i glasaju.
Zato što imamo pravo suodlučivati o javnim prostorima našeg grada.
Zato što imamo pravo znati na koji način nam žele izmijeniti sliku grada i zašto.
Zato što imamo pravo tražiti da se uvaže naše potrebe i želje o razvoju javnog prostora. 
Zato što dolaskom na Zbor TI ODLUČUJEŠ!

Više o događaju možete pronaći ovdje.