oluja.jpgCilj javne akcije koja će 3. kolovoza biti istodobno održana u Zagrebu i Sarajevu, jest podsjetiti javnost na zločine počinjene u operaciji Oluja kao i na državno organizirano poricanje ovih zločina.

U povodu dvadesete godišnjice vojne operacije Oluja, Centar za žene žrtve rata - ROSA (Zagreb) i Ženska mreža Hrvatske, u suradnji s Udruženjem za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK), Sarajevo, Srpskim demokratskim forumom i Udrugom slobodarskih aktivista Zagreb, održat će zajedničko obilježavanje te na taj način odati počast i izraziti suosjećanje sa svim žrtvama ove vojne operacije.

Obilježavanje u Zagrebu održat će se 3. kolovoza.2015. godine, na Trgu bana Jelačića, od 11:00 do 11:30 sati.

Akcija u Sarajevu, održat će se također 3. kolovoza. 2015. godine, od 11:00h do 11:30 sati, ispred Veleposlanstva RH u Bosni i Hercegovini,  kojom prilikom će UDIK uputiti otvoreno pismo predsjednici Republike Hrvatske.

Cilj je podsjetiti javnost na zločine počinjene u operaciji Oluja kao i na državno organizirano poricanje ovih zločina. Podsjećamo da je u vojnoj operaciji Oluja poginulo i nestalo 1 853 osobe, a protjerano preko 220 000 stanovnika Republike Hrvatske većinski srpske nacionalnosti. Ovom akcijom želimo još jednom pozvati na moralnu i političku odgovornost prema svim građanima i građankama Republike Hrvatske.