Foto: BFF<br>Foto: BFF
Pred prepunom ljetnom dvoranom sinoć je svečano otvoren drugi po redu Brač Film Festival nakon kojeg je uslijedila projekcija filma Zvizdan redatelja Dalibora Matanića.

Preko 500 gledatelja ove je godine podignulo već tradicionalno srce koje je dio zaštitnog znaka Festivala. Uz voditeljski par, Laticu Marević i Marka Mičunovića, publici se obratio direktor Turističke zajednice Grada Supetra Ivan Cvitanić te pozdravio sve prisutne. Zahvalio se organizatorima, svim pokroviteljima i partnerima, a posebno volonterima koji svake godine dolaze iz cijele regije i zajedno s Festivalom stvore prekrasnu energiju. Svoje obraćanje završio je riječima „vidimo se dogodine" naglasivši kako je uvjeren u dugotrajnost BFF-a. „Zahvaljujući svima vama nastavili smo stvarati filmski raj na otoku Braču, povezivati građane, strane i domaće turiste, filmaše i ljubitelje sedme umjetnosti. I ove se godine ponosimo kvalitetnim filmskim programom, ali želimo još više.", poručio je direktor Brač Film Festivala Bruno Mustić te pozvao divu splitskog glumišta i zvijezdu filma Zvizdan, Nives Ivanković, da Festival proglasi otvorenim.

"Nadam se da ćete s ovim mladim ljudima i divnom energijom uživati u filmu Zvizdan", rekla je Nives Ivanković

Film Zvizdan svoju je premijeru imao na najvećem svjetskom filmskom festivalu u Cannesu prošle godine gdje se izborio za nagradu žirija u selekciji Izvjestan pogled. Čak šest Zlatnih Arena i nebrojeno drugih nagrada ovaj je film učinilo jednim od uspjelijih u hrvatskoj kinematografiji.

Ključne riječi: film
<
Vezane vijesti