Ideja

18.festival_prvih_vizual.jpg

Natječaj za 18. Festival prvih

Umjetnička organizacija Studio Artless otvara natječaj za prijavu radova za 18. Festival prvih. Radovi na temu: Potreba za stanom i stambena politika mogu biti izvedeni u bilo kojem mediju, pod uvjetom da autor u tome mediju radi po prvi put. Natječaj je otvoren do 25. lipnja.
Foto: Miroslav Vajdić

Laboratorij Gajnice - poziv mladim umjetnicima i umjetnicama

Otvoreni likovni pogon poziva mlade umjetnike i umjetnice do 35. godine starosti da se prijave za sudjelovanje na seminaru o participacijskoj umjetnosti i umjetnosti u zajednici koji će se održati u mjesecu lipnju ove godine u Zagrebu. Rok za prijavu je, uslijed privremene stanke u travnju, produljen do petka, 22. svibnja.
radionice_gluma.jpg

Besplatne kazališne radionice Irene Boćkai i Vilima Matule

Umjetnička organizacija ARKTIK – Institut za budućnost poziva sve građane da se prijave na besplatne kazališne radionice u sklopu projekta Dani Zapruđa. Termini radionica: svake subote od 6.6.-4.7.2020. od 10-13h, s javnim nastupom u nedjelju 12.7.2020. u sklopu programa “Dani Zapruđa”. Prijavite se najkasnije do srijede 27.5. do 10h slanjem svojih podataka, kratke motivacije i broja mobitela na email info@arktik.eu.
otvoreni_pogon.jpg

Umjetnost u javnom i socijalnom prostoru - poziv

Otvoreni likovni pogon objavio je Poziv za dostavu podataka o projektima društveno angažirane umjetnosti, za online katalog 'Umjetnost u javnom i socijalnom prostoru u Hrvatskoj'. U fokusu su projekti koji su provedeni ili se provode uz sudjelovanje građanstva. Želja im je na taj način javnosti pružiti uvid u ono što je na ovom polju napravljeno posljednjih desetljeća u Hrvatskoj.
kamov.jpg

Natječaj za nagradu Janko Polić Kamov

Hrvatsko društvo pisaca ustanovilo je 2014. godine Nagradu Janko Polić Kamov za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku. Ove godine u izbor za Nagradu Kamov ulaze djela objavljena u periodu od od 1.7.2019. do 30.6.2020. godine. Rok za prijavu je 10. srpnja.
odgovorne_potrosacice_logo.jpg

Radionice u sklopu projekta Odgovorne potrošačice!

Prioriet na razini EU je prelazak na kružno gospodarstvo. Radionicama u sklopu projekta "Odgovorne potrošačice!" informirat će se i educirati potrošačice i potrošači o kružnom gospodarstvu i o tome koji će plastični predmeti od 1. siječnja 2021. biti zabranjeni. Radionice će se održati online putem platoforme Zoom u srijedu, 6. svibnja, u 10.00, 13:30 i 18.00 sati.