Ideja

vege_izazov_prijateljizivotinja.jpg

Ostani doma i prihvati Vege izazov

Kroz Vege izazov u sljedećih 30 dana možete naučiti mnogo o veganstvu, pravima životinja, namirnicama biljnog podrijetla, negativnom utjecaju uzgoja i jedenja životinja na okoliš i zdravlje, održivom življenju te zašto je sada važno postati vegan.
Foto: KKZ

Radionica Kućnog filma

Budući da su svi odgovorni građani koji ne trebaju izlaziti trenutno u svojim domovima, KKZ vam nudi radionicu koja će pokazati da se za snimanje dobrog filma ne treba izlaziti iz kuće - Radionicu kućnog filma. Odvijat će se online uz tematske module povezane uz boravak u kući. Prijave su otvorene do 2. travnja, završetak filmova do 27. travnja.
unnamed_65.jpg

Radionica vrtlarenja za početnike

Serija ZMAG-ovih radionica vrtlarenja za početnike započinje ove nedjelje radionicom Osnove permakulturnog dizajna vrta. U nedjelju, 8. ožujka, od 10 do 14 sati u Joyful Place, edukacijskoj dvorani u sklopu restorana Joyful Kitchen u Radićevoj 9 u Zagrebu, održat će se radionica za vrtlare početnike.
kamera.jpg

Natječaj za Artistmovie - Eno vani kino

Otvoren je natječaj Artistmovie - Eno vani kino, koji će ove godine obuhvatiti više kategorija studentskih radova, stoga se možete prijaviti u slijedećim kategorijama - stop animacija, eksperimentalni video, kratkometražni film (do 10 minuta), animirani film... Prijaviti se mogu svi studenti akademija iz Hrvatske do 1. travnja u ponoć!
film_medika.jpg

Radionica snimanja igranog filma u Filmskom studiju Medika

Filmski studio Medika poziva na prijavu za sudjelovanje na radionicama snimanja igranog filma. Radionički ciklus započinje 7. ožujka, od 15 sati, u Filmskom studiju Medika, Pierottijeva 11. Dinamika održavanja radionica je svake subote do završetka produkcijskog dijela. Prijava je moguća do 3. ožujka.
motovun_copy53442.jpg

Otvorene prijave za Motovunske kratke 2020.

Motovun Film Festival objavljuje poziv za prijave filmova u kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 28. srpnja. do 1. kolovoza 2020. godine. Prijave se primaju do 15. svibnja.
star_film_fest.jpg

Otvorene prijave za 7. Star Film Fest

Međunarodni filmski festival, Star Film Fest, čije će se sedmo izdanje održati od 3. do 5. rujna 2020. u Sisku, otvara prijave za filmove za natjecateljski dio programa. Kako biste bili dijelom ovog nezaboravnog kino doživljaja, svoje prijave trebate poslati do 20. svibnja.
Foto: Trafostanica na Miramarskoj, jedna od tri trafostanice koje će dobiti mural

Natječaj za izradu murala na trafostanicama

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje natječaj za umjetnike/ice ili koautore za izvedbe murala na tri trafostanice u Zagrebu. Odabranim umjetnicima osigurava se umjetnički honorar u iznosu od 10 tisuća kuna bruto, materijal i tehnička oprema za izvođenje djela, te fotografije i video u svrhu promocije umjetnika i rada. Prijave do 5. travnja.
novinarineklece_kontrapress_copy45786.jpg

Otvorene prijave za nagradu Lorenzo Natali za medije

Novinari se od danas mogu prijaviti za nagradu Europske komisije za medije Lorenzo Natali. Nagradom se novinare iz cijelog svijeta nagrađuje za njihovo internetsko, tiskano ili audiovizualno izvještavanje o ljudskim postignućima i ustrajnosti u pitanjima održivog razvoja. Njihove priče otkrivaju nepravde i prisiljavaju nas na djelovanje. Prijave su otvorene do 15. ožujka.