Ideja

zene_8ea_copy67895.jpg

Natječaj za izlaganje: One su tu

Pozivaju se žene umjetnice iz cijele Hrvatske da prijave svoje radove za izložbu "One su tu" koja će se realizirati u suradnji s Galerijom likovnih umjetnosti "Slavko Kopač“ u Vinkovcima 8. ožujka, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena. Rok za prijave je 20. veljače.
unnamed_56.jpg

Politička škola za umjetnike 2020. – poziv za prijave

Želiš kroz umjetnost govoriti o društvenim problemima? Iskustvo ti govori kako je doseg takvog angažmana jalov? Umjetnica si, ali moraš raditi izvan sfere umjetnosti da bi preživjela? Kapitalizam ti dere kožu i želiš vidjeti kako izgleda alternativa? Sudjeluj u besplatnoj političkoj školi za umjetnike! Strukturirana je u pet trodnevnih vikend sesija, a održava se od 6. ožujka do 8. svibnja. Prijave do 16. veljače.
unnamed.jpg

Poziv za prijavu radova za European Design Awards 2020

U tijeku je poziv za prijavu radova za Europske nagrade za dizajn (European Design Awards), godišnje nagrade koje se dodjeljuju dizajnerima iz Europe za izvrsna ostvarenja u području komunikacijskog dizajna. oziv je otvoren do 21. veljače, a dodjela Europskih nagrada za dizajn održat će se u svibnju na Europskom festivalu dizajna koji se ove godine održava u Valenciji.
Foto: Pixabay

Besplatna razmjena knjiga i časopisa

Besplatna razmjena knjiga i časopisa održat će se u subotu 25. siječnja, od 11 do 17 sati, u Hrvatskom društvu pisaca (Basaričekova 24). Pozivaju se svi zainteresirani građani i građanke na 15. besplatnu razmjenu svih mogućih knjiga i časopisa na hrvatskom i inim jezicima.
vox_feminae.jpg

Otvoren natječaj za program 14. Vox Feminae Festivala

K-zona poziva autore/ce i kreativne timove, umjetnike/ce i umjetničke kolektive, redateljice i filmske ekipe, udruge, inicijative i pojedince koji u svojem radu promišljaju rodnu ravnopravnost da se prijave na natječaj za suradnju u okviru nadolazećeg 14. Vox Feminae Festivala te projekta ‘Strašne žene sve u 16’! Prijave za program primaju se zaključno sa 16. veljače.
zenski_stud.jpg

Upis u program Ženskih studija 2020

Centar za ženske studije raspisao je poziv na upis u jednosemestralni obrazovni program Ženskih studija 2020. Program će se provoditi kroz predavanja podijeljena u 11 modula i trajat će od 10. veljače do 17. lipnja. U programu će gostovati međunarodne predavačice_i te će pojedina predavanja biti na engleskom jeziku. Prijave do 3. veljače.
edutopija.png

EdUTOPIJA21 – stvaramo održivu budućnost

U u sklopu ZMAG-ovog projekta EdUTOPIJA21 – stvaramo održivu budućnost, u subotu, 1. veljače, počinje besplatni obrazovni program za održivi razvoj namijenjen građanima Velike Gorice.
unnamed_41.jpg

Besplatna radionica camere obscure za osnovnoškolce

Fotoklub Split organizira besplatnu četverodnevnu radionicu camere obscure koja je namijenjena učenicima od 1. do 8. razreda. Radionica uključuje upoznavanje s osnovama fotografije, izradu camere obscure, fotografiranje te razvijanje i skeniranje negativa. Voditelji su mladi nagrađivani splitski fotografi Milan Šabić i Maja Prgomet. Broj polaznika je ograničen.
krk7.jpg

Reciklažom do umjetnosti 2

Objavljen je nagradni natječaj na temu "Reciklažom do umjetnosti". Tematska podloga prijavljenih radova mora biti povezana s konceptom održivog razvoja te očuvanja prirode i okoliša. Natječaj ostaje otvoren do 15. ožujka 2020. godine.