Kultura

rijeka2020_copy41688.jpg

Dan europskih susjeda 2020.

Na Dan europskih susjeda, u petak, 29. svibnja, iz svih 27 susjedstava Rijeke - Europske prijestolnice kulture putovat će digitalne razglednice s porukama o prijateljstvu, novim stečenim iskustvima u zemljama Europske unije i o temama koje su europskim susjedstvima zajedničke.
lado_max.jpg

Koncert Ansambla LADO u parku Maksimir

Nakon stanke uzrokovane koronavirusom, Ansambl LADO vraća se svojoj publici vokalno-instrumentalnim koncertom "Mi nosimo zelen venčec“ koji će se u suradnji s Javnom ustanovom - Maksimir održati 3. lipnja na Maloj pozornici kod Glavnog ulaza u park Maksimir s početkom u 19 sati.
monsterclass.jpg

Monsterclass s Danom Budisavljević

Gošća Monsterclassa koji se održava u petak, 29. svibnja, u 20 h je redateljica Dana Budisavljević. Razgovor će se održati online, a moći će mu se pristupiti preko FB stranice Kinokluba Zagreb.
koncertzabaru.png

Koncert za Baru

Na Facebook stranici Močvare se 17. svibnja u 21 sat održava online koncert posvećen Ivici Baričeviću - Bari!
proslost_je_otkazana_buducnost_je_nepovratna_vizual_izlozbe.jpg

Prošlost je otkazana, budućnost je nepovratna

Nakon privremene obustave svih planiranih javnih događanja, udruga Drugo more u Galeriji Filodrammatica (Korzo 28, Rijeka, prvi kat) otvara novu izložbu, naziva Prošlost je otkazana, budućnost je nepovratna. Riječ je o filmskom projektu u nastajanju nagrađivanog bečkog umjetnika Olivera Resslera, koji od 2016. godine aktivno prati napore globalnog klimatskog pokreta u rušenju ekonomskog sustava koji je u velikoj mjeri ovisan o fosilnim gorivima. Izložba će se otvoriti 19. svibnja u 18 sati i taj dan ostati otvorena do 20 sati. Izložbu možete pogledati do 6. lipnja.