Kultura

17.zagrebdox.jpg

17. ZagrebDox u lipnju u Studentskom centru i na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Ovogodišnje, sedamnaesto izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox održat će se u Kinu SC, Teatru &TD i MM centru Studentskog centra u Zagrebu te na Ljetnoj pozornici Tuškanac. Iz svog se uobičajenog termina festival iznimno seli u onaj nadomak ljeta, pa će publika program ZagrebDoxa ove godine moći pratiti od 13. do 20. lipnja.
priroda_kemija_drustvo.jpg

Priroda, kemija i društvo

U četvrtak 28. siječnja, u zagrebačkom Muzeju za suvremenu umjetnost, otvara se izložba Bojana Mrđenovića "Priroda, kemija i društvo". Izložba ostaje otvorena do 21. ožujka.
ivanatkalcic_mavena.jpg

Ivana Tkalčić: Why am I seeing this post?

U galeriji splitskog Kluba Kocka, 28. siječnja, se otvara izložba "Why am I seeing this post?", autorice Ivane Tkalčić, koja će se moći posjetiti do 5. veljače.
50_poems_2020.jpg

50 Poems for Snow / Petrinja

Prvo izdanje festivala 50 Poems For Snow u Petrinji održat će se u utorak, 12. siječnja 2021. u Gradskom parku, pored fontane, s početkom u 18 sati.
quo_vadis_aida_plakat.jpg

Film Quo Vadis, Aida? Jasmile Žbanić od 3. prosinca u Hrvatskoj

Novi igrani film redateljice Jasmile Žbanić, Quo Vadis, Aida?, nakon svjetske premijere na filmskom festivalu u Veneciji te predstavljanja na nizu najrelevantnijih svjetskih filmskih festivala, od 3. prosinca u 20 sati započinje distribuciju u Hrvatskoj. Film će domaćoj publici biti dostupan isključivo online na platformi Ondemand.kinomeetingpoint.ba