Pritisak odozdo

filozofski_inicijativazafilozofski.jpg

Prosvjedna povorka Filozofskog fakulteta

Inicijativa za Filozofski poziva sve zainteresirane da se pridruže zaposlenicima i studentima zagrebačkog Filozofskog fakulteta u prosvjednoj povorci koja će se održati u utorak, 14. srpnja, zbog odluke rektora Damira Borasa o suspenziji dekanice Filozofskog fakulteta Vesne Vlahović-Štetić i smjene cijele njegove uprave". Okupljanje počinje ispred FFZG-a u 11:45, a povorka kreće u 11:55.
srebrenica_documenta.jpeg

SREBRENICA 25: relativiziranje genocida i drugih ratnih zločina

Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću vas poziva na raspravu "SREBRENICA 25: relativiziranje genocida i drugih ratnih zločina“ – koja će se održati u srijedu, 8. srpnja, u 12:00 u dvorani Kuće ljudskih prava, Selska cesta 112 c, Zagreb, u kojoj će sudjelovati filozof i politički analitičar Žarko Puhovski, povjesničar Hrvoje Klasić i monitorica suđenja za ratne zločine Jelena Đokić Jović. Raspravu će moderirati Vesna Teršelič iz Documente – Centra za suočavanje s prošlošću.
bolnicki_parking_svima_hrcin.jpg

Bolnički parking svima, a ne samo njima!

Naš cilj je od tvrtke MB-Kvadrat doo otkupiti skupi parking (sada se plaća 14kn/h) i stavili ga na besplatno raspolaganje svim pacijentima i građanima koji posjećuju i borave u bolnici Merkur (Zajčeva). Kako bi u tome uspjeli sakupljamo sredstva u iznosu od 1,192.366 kuna. To je cijena koju su platile Kim Ann Škoro i Ivana Žibrat za parking parcelu.  
hnd.jpg

Forum o medijskim politikama; "A novinarstvo?"

Forum će biti održan 30. lipnja 2020. s početkom u 12 h, u Novinarskom domu u Zagrebu, Perkovčeva 2, u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva i Sindikata novinara Hrvatske.
Foto: Inicijativa Građanke i građani Rijeke

Za slobodu 2020: Ne damo prava, ne damo slobode!/ OTKAZANO

Rijeka je bila prvi hrvatski grad koji se, još 2018. godine, usprotivio održavanju Hod za život - manifestacije čiji je cilj degradirati razinu stečenih ženskih (i ljudskih) prava. Riječkim primjerom u narednim godinama vodili su se i Sisak, Zadar i Split te neki manji hrvatski gradovi, u sve većem broju poručujući kako se ne slažu s idejama da je nadzor nad ženskim tijelima pitanje države i društva./ Događaj je otkazan!
Foto: Fibonacci Blue, Wikipedia

Solidarnost s pokretom Black Lives Matter

Inicijativa protiv policijskog nasilja i rasizma poziva na prosvjednu akciju koja će se održati u utorak, 9. lipnja, u 18 sati na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu.
obrazovanjeufokusu.jpg

Obrazovanje u doba krize - online panel rasprava

GOOD inicijativa u suradnji s ekspertima i suradnicima, već tradicionalno organizira konferenciju povodom obilježavanja godišnjice održavanja prosvjeda "Hrvatska može bolje!“ 2016. i 2017. godine. Prvi panel pod nazivom "Obrazovanje u doba krize“ održat će se 1. lipnja u 18 sati.
klima_zelenaakcija.jpg

Serija webinara: Klimatski aktivizam za početnike

Aktivistička grupa Zelene akcije poziva na “Klimatski aktivizam za početnike”, besplatnu seriju od četiri webinara koji će se održati od 1. do 7. lipnja od 18 do 20 sati, a otvoreni su za sudjelovanje svih zainteresiranih. Najmarljivije polaznike_ce webinara te buduće aktiviste i aktivistkinje očekuje i uzbudljiv aktivistički vikend u prirodi!