Pritisak odozdo

zero_waste_copy88699.jpg

Život bez stvaranja otpada

Što je to Zero Waste možete saznati u srijedu, 28. listopada 2020., u Zagrebu, u udruzi Vestigium, Rudeška cesta 142, Zagreb, u 17 sati. Na predavanju koje organizira Udruga za nezavisnu medijsku kulturu upoznat ćete se s ovim životnim stilom, ali i političkim pokretom kojem je cilj smanjiti nastanak otpada, po mogućnosti u potpunosti. Predavač je novinar H-Alter-a Fran Radonić Mayr.
okrugli_stol_fb_event_cover_final.png

Zajedno za zeleni oporavak i razvoj

Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), Greenpeace u Hrvatskoj, Zelena akcija i Zelena energetska zadruga (ZEZ) u četvrtak, 29. listopada, s početkom u 10 sati u Novinarskom domu u Zagrebu, organiziraju okrugli stol pod nazivom "Zajedno za zeleni oporavak i razvoj". Zbog epidemiološke situacije, potrebno se unaprijed registrirati do 26.10.
terapijski_park_daniela_winterbottoma.jpeg

Predavanje o dizajniranju terapijskih vrtova

u četvrtak, 22. listopada, u 18.00 sati, u sklopu programa Zeleni val Rijeke 2020 - Europske prijestolnice kulture, održat će se on-line predavanje eminentnog krajobraznog arhitekta Daniela Winterbottoma.
Foto: KBP, Facebook

“Početak radova”, Knežija

Ove nedjelje (18.10.) od 11:30 do 13 sati grupa umjetnika će izvesti performans performans koji govori o važnosti javnog prostora, pod nazivom “Početak radova”. Performans će se odvviti u parku na Knežiji (Davorina Bazjanca 1, kod DM-a) kojem prijeti uništenje uslijed najavljene izgradnje stambeno-poslovne osmerokatnice protiv koje su se građanke i građani Knežije ljetos pobunili.
verzija_c.jpeg

Youth Speak Forum 2020/ ODGOĐENO!

Ovogodišnje izdanje AIESEC konferencije za mlade, Youth Speak Forum 2020, održat će se u dvorani Hotela Dubrovnik, 30. listopada 2020. Youth Speak Forum 2020. odgođen je za ožujak 2021.
slika_1.festival_etike.jpg

Festival etike

Zagrebački Klub Močvara organizira Festival etike od 2. listopada do 4. listopada na terasi Kluba. Ulaz je besplatan, no za glazbeni dio večeri obavezno je preuzimanje besplatne ulaznice putem Entria.
koronadomazet.jpg

Mladen Domazet: Korona, klima i kronično izvanredno stanje

Dr. sc. Mladen Domazet će 8. listopada u 18 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Puli održati predavanje Korona, klima i kronično izvanredno stanje. Predavanje u sklopu projekta Zelena knjižnica organizira Društvo bibliotekara Istre.