Pritisak odozdo

large_logo_cms_copy95250.png

Izazovi integracije u Hrvatskoj i zemljama Europske unije

Tražitelji azila i izbjeglice suočavaju se s velikim izazovima vezanim uz integraciju i sudjelovanje u društvenom životu. Za one koji su uspjeli stići u Europu, preostaju mnoge poteškoće u svakodnevnom životu i izazovima nije ni približno kraj. Upravo o tim izazovima govori istraživanje čiji će rezultati, ali i preporuke biti predstavljeni na konferenciji koja će se održati u Zelenoj akciji, 12. studenog u 10 i 30 sati.
hrana_a_ne.jpg

Solidarna kuhinja: Hrana, a ne oružje! na Kvatriću

Prošla akcija kolektiva Hrana, a ne oružje! bila je usmjerena prema prikupljanju donacija za organizaciju No Name Kitchen. Novom akcijom solidarnog kuhanja nastavljaju s prikupljanjem donacija, tako da i na ovoj akciji možete dati svoj doprinos njihovom angažmanu s izbjeglicama. Hranu će se sutra, 9. studenog, dijeliti na Kvaternikovom trgu, od 14 sati.
Foto: Pixabay

Skup sjećanja na Kristalnu noć

U subotu, 9. studenog, u 18 sati na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu Antifašistička liga RH organizira skup sjećanja na Kristalnu noć.
eko_certifikat_zelena_copy77968.jpg

Zašto biram eko

Radionica "Zašto biram eko" koju organizira Hrvatski savez udruga ekoloških proizvođača, održat će se 13. studenog od 18 do 19:30h u Frankopanskoj 1 (dvorana Zelene akcije), Zagreb.
mirovni_stuuu.png

Otvoreni upisi na Mirovne studije!

Centar za mirovne studije otvorio je prijave za 22. generaciju Mirovnih studija, obrazovnog programa otvorenog svima - bez obzira na prethodno obrazovanje i godine. Mirovni studiji održavaju se kako bi se promišljale i gradile alternative društvenim nepravdama te kako bi potaknuli sudionike i sudionice programa da postanu aktivni nositelji promjena u svojim zajednicama. Prijave do 3. prosinca.
ravnopravnost_spolova_konfa.jpg

Ravnopravnost spolova i osnaživanje svih žena i djevojčica

Klub HSU-a, nezavisnih zastupnika i SNAGA-e, u suradnji s Europskim parlamentarnim forumom za seksualna i reproduktivna prava, Platformom za reproduktivna prava, udrugom PaRiter i udrugom U Dobroj Vjeri pozivaju na konferenciju "Postizanje globalnog cilja održivog razvoja broj 5 u Hrvatskoj: Ravnopravnost spolova i osnaživanje svih žena i djevojčica" u srijedu, 30. listopada, od 9h do 17h u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb.
gong_velika_copy97397.jpg

Medijska pismenost: trend ili nužnost

Povodom UNESCO-ovog Globalnog tjedna medijske i informacijske pismenosti, Gong u utorak, 29. listopada, u 12:30 sati u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva organizira tribinu naziva "Medijska pismenost: trend ili nužnost".
privrednik_copy37821.jpg

Tribina Vukovar – zarobljenik prošlosti

Srpsko privredno društvo "Privrednik" i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pozivaju na tribinu "Vukovar – zarobljenik prošlosti" u utorak, 29. listopada, u 18 sati u Privrednikovom domu, prvi kat, Preradovićeva 18, Zagreb.
zelena_akcija_fb_event_cover.jpg

22. Jesenski eko-seminar Zelene akcije

Jesenski eko-seminar će se ove godine održati od 5. studenog do 8. prosinca. Cilj eko-seminara je obrazovati i informirati građane i građanke o problemima održivosti i zaštite okoliša, ali i potaknuti na kritičko razmišljanje i djelovanje. To je ujedno najstarija edukativna aktivnost Zelene akcije koja se provodi redovito već 22 godine. Sav sadržaj je besplatan i otvoren za sve te nisu potrebne prethodne prijave.