Pritisak odozdo

unnamed_21.png

Aktivacija neiskorištenih gradskih prostora

Centar oblikovanja svakodnevice poziva sve zainteresirane na javni panel na temu modela i smjernica za dodatnu aktivaciju postojećih neiskorištenih gradskih prostora namjenski za kulturni sektor. Panel se održava 30. rujna, od 15 do 18 sati, u ZgForumu (Gajeva ulica 27).
prosvjedklimazagreb.jpg

Globalni štrajk za klimu u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu

Inicijativa mladih "Fridays for Future Croatia" poziva na Globalni prosvjed za klimu koji će se održati u petak, 20. rujna, u 18h na Europskom trgu u Zagrebu, odakle će se ići na Markov trg. Prosvjedi će se istog dana održati u Rijeci, Osijeku i Splitu.
novinarstvo_ne_damo.jpg

Novinarstvo ne damo: Koliko i za koliko radimo?

Tribina o radnim i autorskim pravima novinara održat će se u ponedjeljak, 30. rujna, u 18 sati u prostorijama Novinarskog doma (Perkovčeva 2, Zagreb). Tribinu organiziraju Hrvatsko novinarsko društvo (HND), Sindikat novinara Hrvatske (SNH) i Društvo za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP).
nismosame_udruga.jpg

Okrugli stol o projektu Nisi sama – ideš s nama

Okrugli stol o projektu "Nisi sama – ideš s nama", kojem je cilj podizanje svijesti i uvođenje socijalne usluge taksi prijevoza oboljelih na kemoterapiju u sustav, održat će se u utorak, 17. rujna, u ZG Forumu, Gajeva 27, Zagreb, od 10,30 do 12 sati.
ormaric_razmjene_zelenaakcija.png

Trokrilni ormarić razmjene

U subotu, 21. rujna, svoja vrata otvara "Trokrilni ormarić razmjene", pop-up društveni centar u centru Zagreba!
tribina_cakovec.png

Tribina u Čakovcu: Organiziranjem do boljih radnih uvjeta

Udruga Zora i Hrvatski centar za radničku solidarnost u subotu, 21. rujna, zajednički organiziraju javnu tribinu pod nazivom "Organiziranjem do boljih radnih uvjeta" o metodama borbe i mogućnostima organiziranja u tekstilnoj i kožarskoj industriji. Početak tribine će biti u 18:00 sati u Zgradi Scheier na 1. katu u dvorani Zrinski u Čakovcu.
Ilustracija: M.K.

Sajam razmjene sjemena u Kninu

Prvi Sajam razmjene sjemena u organizaciji ekološke udruge "Krka" održat će se u subotu, 28. rujna, s početkom u 16 sati u dvorani studentskog doma u Kninu, na adresi Petra Krešimira IV, br. 30. Svi događaji su otvoreni i besplatni za javnost.