Pritisak odozdo

solidarno_protiv_represije_press.jpg

Solidarno protiv političke represije - pridružite se!

Nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo protiv Filipa Drače optužnicu zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari, Antifašistički vjesnik, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju, Centar za mirovne studije, Inicijativa mladih za ljudska prava, MAZ, Radnička fronta, Radnički portal i Socijalistička radnička partija Hrvatske pokreću akciju solidarnog prikupljanja novčanih sredstava za troškove obrane Filipa Drače. Pozivaju na solidarnost i zajednički otpor represivnom djelovanju institucija države - pokažimo da je kazneno gonjenje dvadesetogodišnjaka zbog opravdane društvene kritike, neprihvatljivo.
4.medunarodni_prosvjed_za_zatvaranje_svih_klaonica_plakat.png

4. Međunarodni prosvjed za zatvaranje svih klaonica

U subotu, 1. lipnja u 11 sati, na Strossmayerovom trgu u Zagrebu održat će se 4. Međunarodni prosvjed za zatvaranje svih klaonica u organizaciji Oslobođenja životinja. "Klaonice su svuda oko nas. Došlo je vrijeme da uspostavimo prava životinja i prestanemo ih promatrati kao stvari i vlasništvo"; poručuju organizatori.
towel_1511875_960_720.jpg

Pozitivan primjer prakse u gospodarenju tekstilnim otpadom

Udruga Eko Pan poziva na tribinu Pozitivan primjer prakse u gospodarenju tekstilnim otpadom - suradnja socijalne zadruge Humana nova Čakovec i Čistoće Duga Resa, koja će se održati 4. lipnja u 16 sati, u prostoru udruge (Ul. kralja Tomislava). Gosti tribine su Josipa Škrtić Pucarević, direktorica Čistoće Duga Resa d.o.o. i Ivan Božić, upravitelj zadruge Humana Nova.
61649072_spasi_me_prosvjed_nasilje_zagreb.jpg

Poziv na podršku humanitarnoj akciji #SPASIME

Inicijativa #SPASIME u suradnji sa Zakladom za ljudska prava i solidarnost – SOLIDARNA te uz potporu civilnih udruga i organizacija nastavlja s djelovanjem. Osnovali su Fond #SPASIME za hitnu pomoć i zaštitu žrtava obiteljskog nasilja. Glavni cilj Fonda je pružanje konkretne i interventne pomoći žrtvama obiteljskog nasilja u smislu ekonomske, pravne, psihološke, liječničke i stambene pomoći. Pružimo im podršku!
knjige_knjizevnost_knjiznica_izdavastvo_knjiga_foto_to_copy51690.jpg

Subota u Rijeci: akcija #idaljecitam

Pozivaju se svi građani Rijeke da sa svojim primjerkom "Lovca u žitu" dođu u subotu, 25. svibnja, od 12 do 13:40 sati na Korzo, ispred Gradske vijećnice kako bi zajedno ukazali na važnost čitanja.
zelenaa.jpg

EU i okoliš - čemu glasanje na izborima?

Zelena akcija vas poziva na diskusiju "EU i okoliš - čemu glasanje na izborima" koja će se održati u četvrtak, 23. svibnja, od 18:30 u Zelenoj akciji, Frankopanska 1, Zagreb.
mala_ziva_knjiznica_2.jpg

Migracije u fokusu: Živa knjižnica

Živa knjižnica na temu bicikliranja u zemljama iz kojih dolaze izbjeglice održat će se u utorak, 21. svibnja, s početkom u 19 sati u Infocentru Zelene akcije (Frankopanska 1, u dvorištu, Zagreb).