Pritisak odozdo

energijaurukamagradana_zez.jpg

Međunarodna konferencija Dobra energija i ekonomija

Međunarodna konferencija Dobra energija i ekonomija organizira se od 30. svibnja do 1. lipnja u Zagrebu u suradnji Zelene energetske zadruge (ZEZ) i Zelene mreže aktivističkih grupa (ZMAG) i njihovih europskih partnerskih mreža. U sklopu trodnevne konferencije organizira se i 6. generalna skupština Europske federacije energetskih zadruga – REScoop.eu.
vruljica_ekozadar.jpg

Građanski razgovor o parku Vruljica u Zadru

Udruga Eko-Zadar u suradnji s Društvom arhitekata Zadra i Gradom Zadrom organizira javnu tribinu pod nazivom Građanski razgovor - Park naš svagdašnji: Kakvu Vruljicu bi ti?. Tribina će se održati u utorak, 14. svibnja, s početkom u 18 sati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar.
hod_za_slobodu.jpg

Hod za slobodu 2019.

Hod za slobodu 2019. u organizaciji građanske inicijative Građanke i građani Rijeke održat će se u subotu, 18. svibnja, s početkom u 10 sati na riječkom Korzu.
dugine_obitelji.jpg

Naša djeca su ok

Kako bi obilježili važne datume za LGBTI zajednicu: Međunarodni dan obiteljske jednakosti (IFED) i Međunarodni dan borbe protiv homofobije (IDAHOT), koji su prepoznati od strane Ujedinjenih naroda i Europske zajednice kao bitni datumi za podizanje vidljivosti LGBTI osoba u društvu, udruga Dugine obitelji organizira međunarodnu konferenciju duginih obitelji pod nazivom "Naša djeca su ok" od petka, 10. svibnja, do nedjelje, 12. svibnja, u dvorani Mueller kina Europa i drugim lokacijama u Zagrebu.
maker_space.jpg

Panel rasprava o zajedničkim prostorima stvaranja

Što su to zajednički prostori stvaranja, popularni kao maker spaces i koje su ključne karakteristike takvih prostora saznajte na panel raspravi o zajedničkim prostorima stvaranja - inkubatorima pokretanja poslovanja, koja će se održati 17. svibnja u HKD Napredak, Bogovićeva 1, Zagreb, s početkom u 11 sati.
bosanskiatlasratnihzlocina.jpg

Predstavljanje "Bosanskog atlasa ratnih zločina '92 – '95"

U okviru regionalnih prezentacija u partnerstvu s forumZFD BiH (Forum civilna mirovna služba) i Documentom – Centrom za suočavanje s prošlošću održat će se predstavljanje "Bosanskog atlasa ratnih zločina '92 – '95" u srijedu, 8. svibnja, u 15.00 sati u Novinarskom domu, Perkovčeva 2 u Zagrebu.