Pritisak odozdo

vizual_fierce_women_wow_autori_tea_sokac_i_jimbo_bernaus_bam_studio.png

Dodjela nagrada za strašne žene godine

Portal Voxfeminae.net i društveno poduzeće Fierce Women po prvi put organiziraju dodjelu nagrada za strašne žene godine. Uoči međunarodnog dana žena, ova proslava stvaralaštva i postignuća žena održat će se u srijedu, 4. ožujka, s početkom u 18h u Botaničaru (Trg Marka Marulića 6, Zagreb).
mars.jpg

Daj šta daš za Noćni marš

I ove godine drugarsku pomoć i podršku za organizaciju petog po redu osmomartovskog Noćnog marša u Zagrebu - traži se od svih vas (nas). Kako bi pokrile troškove marša, fAKTIV organizira donatorsku žurku Daj šta daš za Noćni marš. Žurka se održava u Grof Melin u petak, 28. veljače od 21 sat. Keš donacije prikupljaju se na ulazu, a ako nemate za donaciju, svejedno se dođite zabaviti!
greennewdealtribina.jpg

Koji je dil s Green New Dealom?

Tribina će se održati u petak, 21. veljače, u prostorijama Srpskog privrednog društva "Privrednik" (Ulica Petra Preradovića 18, Zagreb) s početkom u 18 sati.
Foto: T.S.

Prosvjed ispred Gradske skupštine

Udruge Zelena akcija, Pravo na grad i Siget te inicijativa Zagreb te zove pozivaju na novi prosvjed protiv Bandićeve otimačine grada koji će se održati u četvrtak, 6. veljače u 8 sati, ispred zgrade Gradske skupštine u Zagrebu.
vizual_30za_01.png

30 godina aktivizma, otpora i promjena

Zelena akcija poziva na konferenciju pod nazivom "30 godina aktivizma, otpora i promjena" koja će se održati u petak, 31. siječnja, s početkom u 9.30 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2) u Zagrebu. 
whatsapp_image_2020_01_23_at_12.42.16.jpeg

Prosvjed - pošto žensko zdravlje?

U nedjelju, 26. siječnja u podne, dođite na Narodni trg u Zadru na prosvjed Pošto žensko zdravlje? protiv nedostatka ginekoloških timova u Zadarskoj županiji i šire. Početkom siječnja zadarski ginekolozi upozorili su da je u Zadru čak 13 tisuća žena, od čega 600 trudnica, ostalo bez primarne ginekološke skrbi. U Hrvatskoj nedostaje čak 61 ginekološki tim, pa 450 tisuća žena nema svog ginekologa/inju. Na preglede odlaze van svog mjesta ili plaćaju skupe preglede kod privatnika.