zelena_akcija_fb_event_cover.jpgJesenski eko-seminar će se ove godine održati od 5. studenog do 8. prosinca. Cilj eko-seminara je obrazovati i informirati građane i građanke o problemima održivosti i zaštite okoliša, ali i potaknuti na kritičko razmišljanje i djelovanje. To je ujedno najstarija edukativna aktivnost Zelene akcije koja se provodi redovito već 22 godine. Sav sadržaj je besplatan i otvoren za sve te nisu potrebne prethodne prijave.

Svake godine nova generacija polaznika i polaznica dobije osnovno znanje, utemeljeno na suvremenoj znanosti i podacima, za razumijevanje tematika zaštite okoliša i održivosti.

Seminar se sastoji od serije predavanja te nije obavezan dolazak na sva, već se svako predavanje može odslušati i samostalno. Predavanja većim dijelom pokrivaju područja programskog rada Zelene akcije, poput klimatskih promjena, energetike, prometa, otpada, bioraznolikosti i prava okoliša. Ostala predavanja izlaze iz uske sfere rada na zaštiti okoliša te se dotiču održivog življenja i održivog društva, ali i promišljanja ekonomije, pravde, ljudskih prava i slično.

Eko-seminar završava Vikend radionicom na kojoj će polaznici i polaznice naučiti malo više o jednom aktualnom problemu zaštite okoliša ili održivosti, steći znanje o kreiranju zagovaračkih kampanja te isplanirati i izvesti jednu akciju. Na Vikend radionicu će biti primljeni najaktivniji i najučestaliji polaznici Eko-seminara.

Predavanja počinju 5. studenog te će se održavati utorkom i četvrtkom u 18 sati u prostorijama Zelene akcije (Frankopanska 1, Zagreb). Sav sadržaj je besplatan i otvoren za sve te nisu potrebne prethodne prijave, osim za Vikend radionicu.

Cijeli program seminara pronađite ovdje.