JavaMuseum - Forum za Internet tehnologiju u suvremenoj umjetnosti poziva na sudjelovanje u 2. izdanju a+b=ba? - art + blog = blogart? Prijave za sudjelovanje primaju se do 1. prosinca, a projekt će biti objavljen 1. siječnja 2012. godine

vrijeme: 01.01.2012.
prijava: 01.12.2011.
organizator: JavaMuseum

JavaMuseum - Forum za Internet tehnologiju u suvremenoj umjetnosti poziva na sudjelovanje u 2. izdanju a+b=ba? - art + blog = blogart? Prijave za sudjelovanje primaju se do 1. prosinca, a projekt će biti objavljen 1. siječnja 2012. godine.

Zahvaljujući dinamičnoj tehnologiji, bloganje predstavljanje najpopularniji način da se započne s Internet aktivnostima orijentiranim prema zajednicama. Također, mnogi umjetnici koriste blogove kako bi informirali javnost o svojim umjetničkim aktivnostima, no ovaj koncept jednako tako koriste kao alternativni način stvaranja online umjetničkih radova.

Međutim, korisnici i umjetnički entuzijasti zbunjeni su poimanjem što je umjetnost - namjerno i nenamjerno.

Od 2000. godine JavaMuseum jedan je od pionira na polju net arta, a 2007. pokrenuo je diskusije otvaranjem 1. verzije a+b=ba? - art + blog= blogart?, koja je postala jedan od njegovih najpopularnijih projekata.

2011. godine, nakon 4 godine rapidnog razvoja online medija, JavaMuseum još bi jednom nastojao istražiti stanje umjetnosti bloganja, kao forme orijentirane prema zajednici i bazirane na njoj, a koja se bavi konceptom umjetnosti online. Pozivaju se umjetnici, koji koriste blogove za izražavanje svojih umjetničkih ideja, da se prijave za sudjelovanje.

Uvjeti:
- prijaviti se mogu maksimalno 2 prijedloga projekta;
- prijavljeni radovi moraju se bazirati na tehnologiji bloga;
- prijavljeni radovi moraju biti objavljeni na vlastitoj Internet adresi (URL);
- primaju se radovi koji su objavljeni nakon 1. siječnja 2008;
- blog mora biti održavan online barem dvije godine unaprijed nakon objave na JavaMuseumu (barem do 31. prosinca 2013.);
- za sudjelovanje obavezno je popuniti prijavnicu;
- kandidat daje pravo da JavaMuseum besplatno koristi fotografije rada za online objavu;
- kandidat potpisuje ugovor o autorizaciji koji je priložen uz prijavnicu.