unnamed_21.pngCentar oblikovanja svakodnevice poziva sve zainteresirane na javni panel na temu modela i smjernica za dodatnu aktivaciju postojećih neiskorištenih gradskih prostora namjenski za kulturni sektor. Panel se održava 30. rujna, od 15 do 18 sati, u ZgForumu (Gajeva ulica 27).

Cilj panela je detektirati elemente postojećih načina, procedura i mehanizama za rješavanje potreba za prostorom, a koji se mogu unaprijediti kako bi adekvatnije odgovarali na stvarne potrebe u kulturnom sektoru. Ovim putem Vas pozivamo da svojim prisustvom i aktivnim sudjelovanjem doprinesete što kvalitetnijoj i konstruktivnoj raspravi.

Dosad su u sklopu projekta Centar oblikovanja svakodnevice Antonija Komazlić i Antun Sevšek mapirali dostupne prostore u vlasništvu Grada Zagreba kako bi se u njima organizirale kulturne aktivnosti koje bi poslužile kao primjer kratkoročnog iskorištavanja gradske infrastrukture. Osim mapiranja, u planu je i izrada prijedloga izmjena i dopuna pravilnika o ustupanju gradskih prostora na korištenje s ciljem namjenskog dinamičnog aktiviranja gradskih prostora za kulturne i kreativne industrije.

Uz predstavljanje projekta Centar oblikovanja svakodnevice, panel će adresirati pitanje potreba temeljem iskustava aktera u kulturnom sektoru te pitanje trenutnih mehanizama ustupanja gradskih prostora na korištenje i možebitnih unapređenja tih mehanizama.

Uz predstavnike projektnih partnera - Hrvatskog dizajnerskog društva, Muzeja za umjetnost i obrt, Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, Bacača Sjenki i Grada Zagreba, očekuje se sudjelovanje predstavnika/predstavnica nadležnih državnih institucija i jedinice lokalne samouprave.

Ulaz je slobodan!