Bivši zamjenik nekadašnje urednice Informativnog programa imenovan je izvršnim urednikom u Informativnom programu HTV-a

Dražen Majić, koji slovi kao osobni prijatelj Hloverke Novak Srzić, krajem prosinca odletio je s mjesta Hloverkinog pomoćnika zbog katastrofalnog HRT-ovog gafa - krađe izlaznih anketa na predsjedničkim izborima od komercijalnih televizijskih kuća. U izbornoj je godini zato nagrađen mjestom izvršnog urednika.

Radi se o čovjeku koji je, podsjetimo i na to, za vrijeme dugog izbivanja Hloverke Novak Srzić dok je bila na mjestu urednice Informativnog programa HTV-a, govorio u ime svoje šefice i iznosio njena mišljenja te branio njezine stavove pred Programskim vijećem HRT-a. Njegova je smjena prethodila njezinoj smjeni na tom mjestu.

Službeno je danas potvrđeno i imenovanje Katarine Periše Čakarun na mjesto urednice redakcije Unutrašnje politike, umjesto Željka Valčića koji je otišao živjeti u Split, zatim Anje Konosić na mjesto urednice Gospodarstvene redakcije, dok je Jozo Barišić imenovan na mjesto urednika redakcije dnevnog programa, odnosno urednika emisije Hrvatska uživo, koje je obnašala Andrijana Škorput. Đurica Drobac imenovan je za rukovoditelja odjela regionalni program.

Zoran Šprajc, kako se već pisalo, ostaje na mjestu izvršnog urednika središnjeg Dnevnika HTV-a, no neće se baviti kadrovskim pitanjima. "Kadroviranje u informativnom programu je, naime, zakonska dužnost glavnog urednika informativnog programa, tj v.d. glavnog urednika IP-a Renata Kunića", priopćeno nam je s HTV-a.

S promjenom pozicija novopečenim će urednicima sigurno rasti i koeficijenti na plaće. Ipak, do informacije o porastu pojedinih plaća nismo mogli doći, jer, kako nam je objasnila glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc, "podaci o plaćama zaposlenika nisu klasificirani kao poslovna tajna, ali HRT s njima ne izlazi u medije jer bi to bilo suprotno dobrim poslovnim običajima".

Ključne riječi: HRT, Hloverka Novak Srzić
<
Vezane vijesti