Apsolutno sam za ravnopravnost spolova. Ona mora biti temelj naše budućnosti. Moja kći i ja velike smo zagovornice udruge B.a.b.e. i da nisam toliko zaposlena, vjerojatno bih bila njihova aktivistica. Na tragu toga sam u središnji dnevnik HTV-a vratila voditeljice, rekla je glavna urednica Informativnog programa HTV-a glavnoj urednici časopisa Gala Style, Sanji Muzaferiji.

Hloverka Novak Srzić, glavna urednica informativnog programa HTV-a, dala je intervju Sanji Muzaferiji, glavnoj urednici nedavno pokrenutog višemjesečnika 'Gala Style'. U njemu je predstavljena kao 'prva žena hrvatske političke novinarske scene, koja se u velikom stilu vratila na javnu televiziju, uzburkala ustajale vode informativnog programa, a prvi ekskluzivni intervju dala – staroj kolegici'.
Intervju doista izgleda upravo tako kao da ga stara kolegica daje staroj kolegici. Kolegica Muzaferija odmah na startu priznaje da joj kolegica Novak imponira, i to iz slijedećih razloga:
'H-alteru'. Njegov uspjeh se vjerojatno krije u tome što je urednica 'Gale' dopustila Hloverki ono što je ova, dok je bila voditeljica HTV-ovih talk showa, redovito uskraćivala svojim sugovornicima, tj. dala joj je da se razveže do mile volje.
Prosudite sami:

hloverka_01.jpg
 • Hloverka o feminizmu:

Živim uobičajen obiteljski život, ali sam apsolutno za ravnopravnost spolova. Ona mora biti temelj naše budućnosti, jer 51,8 posto stanovništva ove zemlje čine žene. Moja je junakinja Sanja Sarnavka, više od svih političarki. Njoj dolaze žene iz raznih slojeva društva, najviših i najnižih. Kad izgube vjeru u sve institucije u Hrvatskoj, imaju tu udrugu koja uvijek nađe načina da im pomogne. Moja kći i ja velike smo zagovornice udruge B.a.b.e. i da nisam toliko zaposlena, vjerojatno bih bila njihova aktivistica. Na tragu toga sam u središnji dnevnik HTV-a vratila voditeljice, jer je to jedno od najvažnijih televizijskih mjesta i nema nikakva razloga da bude rezervirano samo za muškarce.

 • Hloverka o svojem odnosu prema svojim bivšim dečkima:

Oduvijek sam željela biti majka. Ma ja sam i hodala samo sa onim dečkima s kojima sam se mogla zamisliti u ulozi žene – kako kuham, peglam košulje, rađam djecu. Neobavezne avanture nisu bile u mom stilu čak ni u mladosti.

 • Hloverka o svojem odnosu prema svojem sadašnjem suprugu:

On, usprkos svemu, ostaje gazda u kući i iako se tuži da ga nikada nitko ne sluša, taj mu tron i dalje pripada. U braku mora biti fleksibilnosti, mora biti smijeha. Ne volim tradicionalne brakove, i iako se čini da je naš takav, nikada to nije bio u pravom smislu riječi.

 • Hloverka o građanskim udrugama kao korektivu društva:

Nevladinim udrugama trebalo bi dati što veći medijski prostor jer su one odličan korektiv društva. Funkcija medija u predizborno vrijeme nije samo informirati birače, nego ih i obrazovati, posebno o ulozi nevladinih udruga.

 • Hloverka o Katoličkoj crkvi kao korektivu društva:

Odluku o pobačaju zakon mora prepustiti ženi, ali svjesna sam i stava Crkve koja je vrlo važna institucija za svako društvo, pa i naše. Iako nam se njezini stavovi ponekad čine rigidnima, potrebni su kao korektivi.

 • Hloverka o Franji Tuđmanu i o svojem ulasku u HDZ:

Tuđman je bio emotivac, a ja sam temperamentna Mediteranka. Možda sam mu se zbog toga, ali i zato što sam žensko, usuđivala reći mnogo više od dužnosnika oko njega. On je to, na svoj način, cijenio. U jednom mi je trenutku rekao: Pa zašto vi ne biste ušli u HDZ? Bio je opsjednut time da HDZ ima što više poznatih imena pa sam, kako ga ne bih uvrijedila, to i učinila.

 • Hloverka o svojih 5 minuta u HDZ-u:

U HDZ-u sam ostala samo dva mjeseca jer su me željeli postaviti u neki odbor, što je bilo nespojivo sa mojom profesijom.

 • Hloverka o svojem (nekadašnjem) političkom opredjeljenju:

Bila sam desničarka samo utoliko što sam domoljub i što sam htjela hrvatsku državu.

 • Hloverka o HTV-ovim novinarima koji su bili protiv njezina izbora:

Kad živite i radite u kolotečini, ne možete biti raspoloženi za promjene. One traže dodatni napor, kompliciraju situaciju. Imala sam podršku oko polovice djelatnika. Potpuno mi je razumljivo da netko ima zadršku. Kad sam pravila popis svoje ekipe, jedini kriterij koji me vodio bio je profesionalizam. Neki su komentirali kako se boje da će se sa mnom na HTV vratiti cenzura, ali oni se više od toga boje redakture. Imam osjećaj da se uvijek bune oni lošiji od prosjeka.

 • Hloverka o sestrinstvu:

Jako sam sretna jer zaista imam dobre prijateljice. Najbliže su mi Ema, Anita, Jadranka, moja sestra, moja kći, njezine prijateljice, kćeri mojih prijateljica, Branka Kamenski, Dijana Čuljak – i to je pravo veliko sestrinstvo. Znamo sve međusobne tajne i ne trebamo psihoterapeuta.

 • Hloverka o teroru mladosti i teroru pameti:


Teror mladosti
na ekranu nije slučajan. Dodatno ga je radikalizirao trend estradizacije medija koji je donio niz novih, lijepih mladih lica. Ipak, čini mi se da se nalet tog trenda već počeo smirivati te da se sve više, uz mladost i ljepotu, na televiziji traže pamet i iskustvo.

 • Hloverka o svojem transferu na Novu TV:

Moj transfer na Novu TV pokazao je kako i na komercijalnim televizijama starije gospođe koje se žele fajtati s mladim snagama – imaju velike šanse. Baš sam zbog toga jako ponosna na taj transfer!

 • Hloverka o svojoj novinarskoj (e)misiji:

Moje je načelo oduvijek bilo: novinaru je najvažnije da javnost kojoj se obraća ne ostavi ravnodušnom , jer inače nisi uspio prenijeti novinarsku poruku. Toliko sam insistirala na tom načelu da sam prouzročila dvije oprečne reakcije u javnosti: ili me vole, ili me mrze.

 • Hloverka o vlastitoj taštini:

Neke moje dobre prijateljice zaprepaštene su mojim manjkom taštine u trenucima kad uđem u temu. Tašta sam u normalnim količinama, ali kada je o poslu riječ, potpuno sam realna.

 • Hloverka o... ... još vam nije dosta?! - Kupite Gala Style!
Ključne riječi: Hloverka Novak Srzić
<
Vezane vijesti