gong_velika_copy97397.jpgPovodom UNESCO-ovog Globalnog tjedna medijske i informacijske pismenosti, Gong u utorak, 29. listopada, u 12:30 sati u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva organizira tribinu naziva "Medijska pismenost: trend ili nužnost".

U sklopu tribine sudionici iz akademske zajednice te provoditelji programa medijske pismenosti diskutirati će o medijskim navikama mladih i predstaviti neke od programa medijske pismenosti provođene proteklih godina, u nastojanjima da se mladima približe mogućnosti medija s kojima se svakodnevno susreću te kako ih odgovorno i svjesno koristiti.

U panelu sudjeluju: Mirna Šmit (Zaklada Slagalica), Katarina Blažina Mukavec (DKMK), Krešimir Krolo (Sveučilište u Zadru), Dražen Hoffmann (Gong). Moderatorica panela: Melisa Skender, Gong.

Nakon tribine, učenice i učenici srednjih škola imat će prilike i sami se uključiti u radionice medijske pismenosti i saznati kako ona može doprinijeti tome da postanu aktivne građanke i građani, što je jedan od Gongovih glavnih ciljeva.