ankara_hina.jpgU atentatu autobombom u srijedu navečer na vojni konvoj u središtu Ankare ubijeno je najmanje 28 osoba i ranjena 61, rekao je zamjenik premijera Numan Kurtulmus. U tom napadu živote je izgubilo 28 osoba, a 61 je ranjena, rekao je novinarima Kurtulmus, i obećao da će vlada poduzeti sve mjere i pronaći počinitelje napada.

Prema prethodnim podacima guvernera Ankare bilo je 18 ubijenih i 45 ranjenih. Kurtulmus zasad nije mogao reći tko stoji iza atentata izvedenog u središtu grada s više od pet milijuna stanovnika, jer vlada još ne raspolaže ikakvim informacijama. 

"Turska nikad nije pokleknula pred nasiljem i nikad neće!" rekao je i dodao da je predsjednik Recep Tayyip Erdogan otkazao radni posjet Azerbajdžanu u četvrtak, dok je nešto prije premijer Ahmet Davutoglu otkazao put u Bruxelles. 

Predsjednik Erdogan je u srijedu navečer obećao odgovor na atentat u Ankari. "Turska neće oklijevati u bilo kojem trenutku, bilo gdje i u bilo kojoj prigodi iskoristiti svoje pravo na legitimnu obranu", naveo je Erdogan u pisanoj izjavi koju je objavila njegova služba za odnose s javnošću.

Nakon napada u Ankari otkazan je sastanak skupine 11 zemalja EU koje pristaju prihvatiti veći broj izbjeglica iz Turske, koji se trebao održati u četvrtak u Bruxellesu, objavili su u srijedu diplomatski izvori. 

Ključne riječi: terorizam, turska, Recep Erdogan
<
Vezane vijesti