nemojdafalis_copy54143.jpgNakon što je FALIŠ-u podršku pružila časna sestra Teresa Forcades, isto je učinio filozof Boris Buden. Pogledajte video podrške.

Kampanja čiji je službeni naziv Nemoj da fališ, za cilj ima prikupljanje dvije trećine sredstava potrebnih za održavanje festivala FALIŠ, a pokrenuta je 13. ožujka.

Peti Festival alternative i ljevice Šibenik, planiran je, kao i svake godine, za početak rujna. Središnja tema ovogodišnjeg FALIŠ-a je 100 godina Oktobarske revolucije.

U videu podrške Boris Buden tvrdi: "Ono što se dogodilo festivalu FALIŠ posljedica je konačne uspotave ustaškog režima u Hrvatskoj. Znam da je taj izraz jak, ali kad kažem ustaštvo mislim na bitnu razliku između onoga što je tzv. historijsko ustaštvo i nečega što zovem strukturalno, suvremeno ustaštvo. Odnos između prvog i drugog nije odnos ponavljanja, ustaštvo se ne sastoji u citiranju historijskog ustaštva. Ustaštvo danas je politička forma u kojoj hrvatski nacionalizam prelazi u formu nacionalne samodestrukcije".

Pogledajte video!

<
Vezane vijesti