nismosame_udruga.jpgOkrugli stol o projektu "Nisi sama – ideš s nama", kojem je cilj podizanje svijesti i uvođenje socijalne usluge taksi prijevoza oboljelih na kemoterapiju u sustav, održat će se u utorak, 17. rujna, u ZG Forumu, Gajeva 27, Zagreb, od 10,30 do 12 sati.

Na okruglom stolu će predstavnica nizozemskog veleposlanstva ispričati kako je ta usluga organizirana u njihovoj zemlji, a čijim smo se primjerom vodili i mi u Udruzi, pri pokretanju ovog projekta.

Potom će o mogućnostima raspravljati predstavnici institucija koji donose odluke, a moći ćete, ako želite, dobiti i izjave žena koje prevozimo na kemoterapiju i svjedočanstva o utjecaju takve usluge na njihovo liječenje.

Uslugu je dosad koristilo 180 žena oboljelih od raka, koje se liječe u zagrebačkim bolnicama, za koje je udruga donacijama osigurala više od 5000 vožnji.

Okrugli stol organizira Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, manifestacije koju uz potporu Europske komisije od 16. do 22 rujna tradicionalno organizira i Grad Zagreb.