znacaj_medijskog_integriteta_cover_copy14785.jpgPredstavljanje knjige "Značaj medijskog integriteta" i rasprava o temi "Kako vratiti medije i novinarstvo u službu javnosti – hrvatski slučaj", održat će se 22. siječnja u 12 sati, u Centru za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata (Dioklecijanova 7, Split).

Sudjeluju:

  • Saša Leković, urednik izdanja, predsjednik Centra za istraživačko novinarstvo
  • Predrag Lucić, kolumnist Novog lista
  • Željana Buntić-Pejaković , Cenzura Plus
  • Nataša Škaričić, slobodna novinarka
  • Nada Zgrabljić Rotar, Prof.dr.sc., profesorica komunikacijskih znanosti i novinarstva na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu i glavna urednica redakcije časopisa Medijska istraživanja

Knjiga je dio projekta Medijski opservatorij jugoistočne Europe – jačanje kapaciteta i koalicija za praćenje medijskog integriteta i unapređenje reformi u medijima koji je tijekom 2013. i 2014. godine provodilo sedam organizacija civilnog društva iz sedam zemalja.

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) je hrvatski partner u projektu. Istraživanjem predstavljenim u knjizi obuhvaćeno je pet zemalja. U cijelosti je objavljen izvještaj o istraživanju provedenom u Hrvatskoj te sažeci izvještaja o istraživanjima provedenima u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji  i Srbiji.

 Informacije o projektu te cjelokupan sadržaj regionalnog izdanja knjige na engleskom jeziku potražite na www.mediaobservatory.net

Hrvatsko izdanje knjige dostupno je ovdje.