Foto: HUPFoto: HUPU prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca predstavljen je danas projekt elektronske Baze poslovnih žena u Hrvatskoj koji bi trebao olakšati uspinjanje žena prema najvišim pozicijama u različitim kompanijama.

Žene na razini Europske unije zauzimaju 21 posto pozicija u upravnim i nadzornim odborima u kompanijama, pri čemu postoje razlike između pojedinih zemalja članica. Najveću zastupljenost osigurava Francuska (33 posto), a najmanju Malta (3 posto), dok je Hrvatska na 9 posto. Zbog hvatanja u koštac s tom statistikom, pojavila se ideja izrade elektronske Baze poslovnih žena u Hrvatskoj, što je model koji već postoji na međunarodnoj razini. Taj je projekt, kojeg su danas predstavili Hrvatska udruga poslodavaca i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, prepoznat kao najbolji u konkurenciji od 50 projekata, a za njegovu je realizaciju dodijeljen iznos od 210 tisuća eura.

"Naš projekt je pri kraju, provodio se dvije godine, cilj nam je bio ići u korak s trendovima koji su vezani uz direktivu o poboljšanju spolne uravnoteženosti u upravljačkim strukturama, odnosno, napraviti jedan dobar pretkorak prije nego što ta direktiva zaživi na europskoj razini. Izradom baze dokazat ćemo da na tržištu postoji dovoljno sposobnih i kvalificiranih žena s respektabilnom karijerom i postignućima koje mogu preuzeti najodgovornije pozicije u kompanijamaIdeja je uključiti poslodavce i osvijestiti javnost, svi trebaju znati da se ne radi samo o plastičnim ekonomskim kvotama, nego i kriterijima transparentnosti i konkurentnosti te kriterijima kvalificiranosti“, rekla je Ljubičić.

Hrvatska Baza poslovnih žena sastojat će se od osobnih profila žena koje su zadovoljile unaprijed definirane kriterije, bit će javna i bit će ju moguće pretraživati, a ažurirat će se dva do tri puta godišnje. Biti će objedinjene žene koje već jesu na upravljačkim pozicijama, kao i one koje bi mogle napredovati u tom smjeru.

"Izradom baze dokazat ćemo da na tržištu postoji dovoljno sposobnih i kvalificiranih žena s respektabilnom karijerom i postignućima koje mogu preuzeti najodgovornije pozicije u kompanijama", naglasila je Ljubičić.

Spomenuta su brojna istraživanja prema kojima žene daju veliki doprinos firmama ako su na rukovodećim pozicijama. Isto tako, rečeno je da muškarci dolaze na rukovodeće pozicije u mlađoj dobi, te se na njima duže zadržavaju.

"Žene se iz raznih razloga ne žele prihvatiti odgovornih funkcija. Nemaju gdje ostaviti djecu, nema cjelodnevnog boravka u školama, nije razvijena briga za starije osobe i slično. Žene imaju veliki niz poslova koji ih čekaju i kada dođu kući. Trebamo svi doprinijeti tome da se potiču žene, da su slobodnije i da prihvate rukovodeće funkcije", izjavila je Gordana Deranja, predsjednica HUP-a.

Hrvatska se nalazi na 55. mjestu od 142 zemlje u kojima se ispitivala (ne)ravnopravnost spolova, a upozoreno je da ako se taj jaz među spolovima ne smanji, prema dosadašnjem trendu bit će potrebna 81 godina da se muškarci i žene izjednače na radnom mjestu.

<
Vezane vijesti