Foto: prtscrFoto: prtscrHrvatsko novinarsko društvo oglasilo se povodom pokretanja disciplinskog postupka i napada na HRT-ovu novinarku i urednicu Elizabetu Gojan te je ocijenilo da se radi o neopravdanoj hajci, pokrenutoj iz političkih razloga.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) navodi kako urednica i novinarka Elizabeta Gojan već dva tjedna trpi brojne, a veliki dijelom potpuno neopravdane kritike zbog načina na koji je na HTV-u vodila i komentirala predsjedničku inauguraciju Kolinde Grabar–Kitarović.

S obzirom na sve dosad napisano i izrečeno o HTV-ovom prijenosu inauguracije, uključujući i neviđene uvrede i prijetnje novinarki na društvenim mrežama, u HND-u smatraju da je riječ o hajci, pokrenutoj zbog političkih razloga. Dodaju da je riječ o političkim razlozima koji su na tragu najava u Hrvatskom saboru da će eventualna nova vlast, poslije parlamentarnih izbora, "pomesti sve" na javnoj televiziji.

Iz HND-a navode kako sve to može utjecati i utječe na disciplinske postupke koji su na HRT-u pokrenuti protiv Elizabete Gojan i Hloverke Novak Srzić, jer su povodom prijenosa inauguracije, bez odobrenja pretpostavljenih, davale izjave u javnosti.

"Odlučno se protivimo tom postupku koji može rezultirati i izvanrednim otkazom. Ističemo da su novinari javne osobe i da bi trebali imati pravo slobodno istupati u javnosti, zbog toga pozivamo glavnog ravnatelja HRT-a da te disciplinske postupke obustavi", zaključuju iz HND-a.

Ključne riječi: HRT, Hloverka Novak Srzić, hnd
<
Vezane vijesti