hrana_a_ne.jpgProšla akcija kolektiva Hrana, a ne oružje! bila je usmjerena prema prikupljanju donacija za organizaciju No Name Kitchen. Novom akcijom solidarnog kuhanja nastavljaju s prikupljanjem donacija, tako da i na ovoj akciji možete dati svoj doprinos njihovom angažmanu s izbjeglicama. Hranu će se sutra, 9. studenog, dijeliti na Kvaternikovom trgu, od 14 sati.

Hrana, a ne oružje je kolektiv koji je dio istoimenog globalnog pokreta unutar kojeg se želi ukazati na ogromne količine hrane koje se bacaju dok ljudi diljem svijeta gladuju. Također, ono što filozofija pokreta ističe je nenasilje, anarhizam kao ideju društvenog uređenja i direktnog djelovanja, samoorganizaciju, te solidarnost kao temelj promjene društva. Povrće se reciklira sa zagrebačkih tržnica, te od toga priprema fini i zdravi, te uvijek besplatni obrok!

Prošla akcija bila je usmjerena prema prikupljanju donacija za organizaciju No Name Kitchen. Kolektiv se zahvaljuje svima koji su donirali i time podržali njihov vrijedni rad. I ovom akcijom nastavljaju s prikupljanjem donacija, tako da i dalje možete dati svoj doprinos njihovom angažmanu s izbjeglicama.

Ukoliko želite pripomoći i naučiti kako prikupljati povrće i gerilski kuhati, javite im se porukom na Facebooku. Hranu se sutra dijeli od 14 sati na Kvaternikovom trgu.